Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Přijďte se seznámit s navrhovanou podobou budoucího parku Kapslovna

Ve středu 16. 3. od 18 h se bude v hlavní budově radnice (Havlíčkovo nám. 9, 1. patro) konat veřejné projednání studie Založení nového parku pod Vrchem sv. Kříže, Kapslovna.  

Veřejné projednání bude streamováno on-line a po setkání bude následovat anketa (21.3.-31.3.).

URL videopřenostu: https://youtu.be/Dq9K8GWwuHg

 

Youtube video

Co už proběhlo?

V únoru 2021 schválila Rada MČ Praha 3 zadání vypracování studie Zdeňku Sendlerovi a jeho týmu (porota je vybrala ze sedmi uchazečů).

Během léta 2021 lidé navrhovali pojmenování parku. Sešlo se více než 130 návrhů (některé se opakovaly). Kulturní komise z nich pak v září vybrala 5 nejsilnějších kandidátů pro hlasování. Od 11. do 24. října pak probíhalo samotné hlasování. Zúčastnilo se 1122 lidí. Naprosto jednoznačně vyhrálo tradiční lidové označení tohoto místa – park Kapslovna.

Z druhé strany kopce od plánovaného parku totiž stávala továrna na střelné zápalky a náboje. Vyráběly se tu roznětky do palných zbraní, běžně označované jako kapsle. V místě budoucího parku se pak náboje zkoušely. Proto toto označení zlidovělo.

Místopisná komise Rady HMP doporučila v lednu pojmenování park Kapslovna ke schválení vedením hlavního města, které pojmenování v nejbližší době stvrdí definitivně.

Projednání studie parku Pod Vrchem sv. Kříže, park Kapslovna se zástupci sousedících subjektů proběhlo na radnici 9. 11. 2021.

 

 

Zobrazení v mapě

Minulé články: říjen 2021, únor 2021

Sdílet:

Karel Světlík

09. 03. 2022

Login