Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Studentský summit POHNI PRAHOU /II rozvibroval radniční Sál zastupitelstva mladou energií

Summit přinesl mladým lidem inspiraci, jak se mohou zapojit do veřejného dětí a nalákal je na zapojení do Parlamentu dětí a mládeže Prahy 3.

Dnes proběhl Studentský summit POHNI PRAHOU /II, na který dorazilo 54 účastníků z celkem čtrnácti škol. Akce byla plná energie a inspirace. Cílem bylo představit mladým lidem momentálně zakládaný Parlament dětí a mládeže Prahy 3, který bude fungovat pod DDM Ulita ve spolupráci s Prahou 3 a motivovat je k aktivnímu zapojení do veřejného dění. Summit nabídl témata týkající se dobré praxe jak z Dětského poradního sboru na ZŠ Lobkovicovo náměstí, tak i z dalších úrovní parlamentů (z Městského parlamentu dětí a mládeže města Krnov, z Pražského parlamentu dětí a mládeže či ze Středoškolského parlamentu hl. m. Prahy). Téma benefitů participace mládeže a postřehy, jak si nastavit smysluplný dialog s rozhodovateli přednesl Ondřej Ryboň z organizace Agora CE. Téma podpory duševního zdraví na školách vyzdvihli představitelé Středoškolského parlamentu hl. m. Prahy.

Parlament dětí a mládeže Prahy 3 je platforma, do které se mohou zapojit všichni se vztahem k Praze 3 ve věku 12-21 let. 24. listopadu proběhne v DDM Ulita akce Listopadový nápadník - ochutnávka činnosti parlamentu, 15. prosince potom Parlamentní předvánoční párty. Pravidelné schůzky Parlamentu dětí a mládeže včetně voleb proběhnou od ledna 2024. Pokud máte jakékoliv dotazy, můžete kontaktovat koordinátorku parlamentu Karolínu Šrámkovou z DDM Ulita: sramkova@ulita.cz

Máte-li zájem se zapojit, dejte nám vědět https://forms.gle/xL2seEGR4GaGtG9Q8

Pro více informací můžete sledovat sociální sítě Parlamentu, ať už na Instagramu @pdm_p3 nebo na Facebooku Parlament dětí a mládeže Prahy 3 

Třešnička na dortu: Na summitu bylo zajištěno občerstvení z oceněných žižkovských a vinohradských obchodů ze soutěže Můj oblíbený obchod: Bout, PeMI, Lahůdky Ohrada a Žižkovská štrúdlárna.

 

Na záznam summitu se můžete podívat zde: 

 

Youtube video

 

Sdílet:

Vendula Guhová

17. 10. 2023

Login