Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Nová stromořadí vyrostou i v ulicích, kde dosud stromy nebyly 

Přijďte se seznámit s návrhem a připomínkovat ho. Úterý 18. dubna 2023 od 18 hod, sál zastupitelstva, Havlíčkovo náměstí 9.

Výsadba stromů v ulicích je jedním z důležitých strategických opatření reagujících na klimatickou změnu (strategický cíl 10, Praha 3 v roce 2030). Je třeba sázet stromy i v těch ulicích, kde dosud nebyly. Stromy ochlazují ulice, zlepšují ovzduší, zadržují vodu. V některých ulicích po stromech dlouhodobě volají i jejich obyvatelé. Přijďte se seznámit s navrhovanou konkrétní podobou úprav a sdělit své připomínky. Na setkání navážou procházky přímo v dotčených ulicích.

 

Výsadba nových stromořadí je plánována v rámci kompletní rekonstrukce povrchů v ulicích:

Husinecká

Husinecká-s1Husinecka_s2

 

Jeronýmova

jeronymovas1jeronymovas2

 

Krásova

Krasovas1krasovas2

 

Rokycanova

rokycanova1rokycanovas2

 

Biskupcova (v úseku mez Zelenky Hajského a J. Želivského)

biskupcovas1biskupcovas2

 

Viklefova

Viklefovas1viklefovas2

 

V minulém roce vysadila třetí městská část v parcích, v sídlištní zeleni a ve vnitroblocích 66 kusů stromů a 134 okrasných keřů. Vedle odboru ochrany životního prostředí Prahy 3 sází stromy taky Technická správa komunikací (TSK): v roce 2022 na Praze 3 38 stromů (např. v ulicích Roháčova a Přemyslovská). Letos na jaře plánují 77 stromů (např. v ulicích Vlkova a Velehradská). Výsadba v ulicích, kde dosud stromy nebyly, je dalším kvalitativním krokem, protože mu předchází velice složitá technická příprava.

 

Facebook událost

Přidat do google kalendáře

 

stromy_mapka

Sdílet:

Karel Světlík

11. 04. 2023

Login