Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Plánují s námi: ERGO aktiv

Jednačtyřicetiletý Jiří byl úspěšným manažerem u nadnárodní společnosti. Jednoho dne si šel lehnout a probral se až v nemocnici. Tam mu sdělili, že prodělal mozkovou mrtvici. 

Jednačtyřicetiletý Jiří byl úspěšným manažerem u nadnárodní společnosti. Jednoho dne si šel lehnout a probral se až v nemocnici. Tam mu sdělili, že prodělal mozkovou mrtvici. Chtěl se ihned vrátit do práce a dělat všechno jako dříve, ale nešlo to. Měl vážné problémy se stabilitou, řečí, zrakem. Sám si nedošel ani na záchod. Vše postupně zvládl díky pomoci nejbližších a ERGO Aktivu.

Centrum neurorehabilitace ERGO Aktiv bylo založeno v roce 2009 a od začátku sídlí na Žižkově. Zhruba 15 odborníků pomáhá lidem, jako je Jiří, v návratu k běžným denním aktivitám, soběstačnosti, práci a ztraceným funkcím a dovednostem. Terapie vždy vychází z konkrétních cílů a potřeb klienta a vedou ji odborníci z oblastí ergoterapie, fyzioterapie, psychoterapie, speciální pedagogiky, logopedie, arteterapie, rehabilitačního lékařství a sociální oblasti.

ERGO Aktiv se v roce 2015 přestěhoval do polikliniky Olšanská. Jsou zde velmi spokojeni. Líbí se jim skvělá dopravní dostupnost, bezbariérová zastávka Olšanská, nové parkoviště. Výhodná je také blízkost Parukářky, kam s klienty chodí.

ak dále vnímají Prahu 3? „Praha 3 dobře vstoupila do komunitního plánování sociálních služeb, propojování organizací a firem. Na podzim bylo setkání pracovních skupin. Chyběli mi tam zástupci veřejnosti, což je škoda. Zde je prostor ke zlepšování. Dále se rozjíždí projekt terénní sociální práce a case management, to je na dobré cestě. Celkově nám přijde, že se z Prahy 3 stává skvělý partner,“ komentuje vedoucí terapeutka Veronika Slepičková.

V době karantény byl provoz denního stacionáře nařízením vlády pozastaven. Přesto to neznamenalo konec rehabilitací a společného setkávání klientů. „Snažíme se s klienty být v kontaktu online nebo po telefonu. Skupinová psychoterapie probíhá online, logopedie, fyzioterapie také. Bereme to jako výzvu a učíme se distanční terapii, “ říká Veronika Slepičková.

Na závěr varování: nepřetěžujte organismus a vyhýbejte se stresu. Výskyt mrtvice u mladších generací stoupá, nejde jen o jednačtyřicetiletého Jiřího, ale jsou to i lidé mladší.

Více najdete na www.ergoaktiv.cz.

Stáhněte si

ergoaktiv2
12. 01. 2022
130 kB
Login