Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Žižkovská keramika z Ulity má vynikající úroveň 

Přesvědčit se můžete na výstavě, která bude probíhat od 5. do 27. března (úterý až pátek od 13 do 18 hodin, v sobotu a neděli od 10 do 18 hodin) v Clam-Gallasově paláci – Husova 20, Praha 1, vchod z nádvoří – vstup zdarma.  

Vernisáž proběhne v pondělí 4. března od 17 hodin a těšit se můžete na hudební vystoupení slammerky, improvizátorky a zpěvačky Máši Černíkové alias Bio Mashi. 

Výstava je vyvrcholením druhého ročníku soutěže pro děti a mládež od 6 do 21 let, pro ZUŠ a zájmové kroužky, kterou Ulita na popud Magistrátu hl. m. Prahy pořádá. Ulita byla oslovena díky vysoké úrovni své keramické tvorby a pověsti, kterou si v této oblasti vybudovala.

Tématem letošního ročníku bylo 30. výročí vzniku České republiky. Téma bylo pojato široce – od státních symbolů přes výrazné i méně známé osobnosti kulturního a společenského života až po pojetí české krajiny.

Za Ulitu dostalo ocenění, a tedy i vystavuje celkem 20 dětí z celkového počtu 60 oceněných dětí z celé republiky. Ulita získala 4 zlaté ceny, 6 cen poroty a 10 čestných uznání.

Kromě vítězných děl soutěže budou na výstavě k vidění i objekty mladé české sochařky Marie Jiřičkové a také díla několika dalších autorů, kteří na soutěž tematicky navazují.  

Výstava je doplněna vzdělávacími prvky: QR kvíz, výtvarná dílna (foto komiks), stolní hry, promítání krátkých zábavných vzdělávacích filmů. Program je samoobslužný, není potřeba se objednávat.

ker-michalíková ker-doležalová 

          Anežka Michalíková, 12 let, Marie Terezie                                 Anežka Doleželová, 9 let, Cyril a Metoděj

ker-Horčicová ker-Vejnarova

            Barbora Horčicová, 12 let, Marie Terezie                         Nicol Vejnarová, 13 let, Božena Němcová

Více info

Sdílet:

Iva Vašáková, Karel Světlík

04. 03. 2024

Login