Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Životní prostředí na Praze 3 - setkání zástupců radnice s odbornou a zájmovou veřejností 

Radnice se v posledních letech snaží se čím dál více otevírat veřejnosti. V úterý 31. května se odehrálo setkání k životnímu prostředí, kde se setkali  zástupci radnice s místními organizacemi, spolky a dalšími aktivními občany.

Veřejnosti byly představeny chystané projekty městské části v oblasti životního prostředí, revitalizace parků a náměstí, městská zahrada Pod Kapličkou a založení nových stromořadí ve vybraných ulicích. Koordinátor participace Karel Světlík vyzdvihnul možnost zapojení občanů a podání návrhu jejich vlastního nápadu na projekt díky tzv. "kouzelnému tlačítku" do Zásobníku projektů strategického plánu. Dále byl stručně prezentován dotační program v oblasti životního prostředí pro nadcházející období, kterému se bude 9. června zevrubně věnovat seminář „Jak napsat úspěšnou žádost o dotaci na projekt zlepšující životní prostředí Prahy 3“.

Dalšími probíranými tématy byly proces zakládání komunitní zahrady v parku Kapslovna, možnost zřízení komunitních kompostérů a dále téma bioodpadu, třídění odpadů a možnost zapojení veřejnosti skrze lepší komprimaci odpadu a do vítaného monitoringu přeplněných kontejnerů na odpad skrze aplikaci Čistá Trojka.

Na setkání přišli zástupci z několika vnitrobloků, kteří řeší možnosti jejich revitalizace, sbírání dešťové vody apod., zájemci o vertikální zazeleňování fasád a dále zástupci spolků a organizací Bezobalu, Krásná žába, Arnika, Českého zahrádkářského svazu, platformy dobrovolnických úklidů Jeden pytel pro Žižkov a další.

 

Sdílet:

Vendula Guhová

01. 06. 2022

Login