Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Zastavte se v Infocentru a prohlédněte si výstavu oceněných soutěžních návrhů na novostavbu školky Jeseniova 98

Praha 3 vloni vyhlásila architektonickou soutěž o návrh novostavby školky Jeseniova 98. Ta by měla nahradit původní budovu, kde byly odhaleny vážné statické poruchy.

Do jednokolové anonymní soutěže bylo zasláno celkem 39 návrhů. Šest oceněných návrhů bude až do 13. 3. 2022 vystaveno v Infocentru Prahy 3 a ostatní si zde budete moci prohlédnout v tištěném katalogu.

Hlavním cílem soutěže bylo nalézt architektonicky a pedagogicky kvalitní řešení šestitřídní školky. Vítězem se stal společný návrh Radky Kurčíkové, Ondřeje Bláhy, Anny Svobodové, Vojtěcha Berana a Davida Budila. Odborná porota ocenila zejména jednoduchost a kompaktnost architektury objektu, který zachovává velkou zahradu v kombinaci s rozmanitým vnitřním uspořádáním pro potřeby předškolního vzdělávání.

Městská část aktuálně jedná s architektonickým týmem o smlouvě na dopracování návrhu. Původní budova školky již byla odstraněna. Vzhledem k chybějícím kapacitám, je plán dokončit školku již v roce 2025.

-> Infocentrum Praha 3 (Milešovská 1, po-pá 8-18, so 8-14)

-> 4. 2. - 13. 3.

Sdílet:

Andrea Midlochová

04. 02. 2022

Login