Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Seznamte se s návrhem zóny 30 u Vinohradské nemocnice a vyjádřete se k němu v anketě

V úterý 4. 4. od 18:00 proběhne komentovaná procházka k návrhu zóny 30 u Vinohradské nemocnice. 6. 4. – 16. 4. poběží anketa, ve které se můžete k navrhované podobě detailně vyjádřit.    

Praha 3 jako jedna z prvních městských částí zahrnuje nově do participace občanů i některá dopravní opatření. V tomto případě návrh zóny 30 v oblasti u Vinohradské nemocnice. V roce 2022 provedla agentura Median reprezentativní průzkum Postoje k zónám 30, z kterého vyplynulo, že většina občanů podporuje zóny 30 v rezidenčních oblastech (54 % podporovatelů zón 30, 22 % lhostejných a 24 % odpůrců zón 30). Rozšíření zón 30 do dalších rezidenčních lokalit podporuje 49 %, 23 % má neutrální názor, 28 % obyvatel rozšíření nepodporuje. Nyní se budeme ptát přímo těch, kterých se to týká.

 

Komentovaná procházka

Přijďte se seznámit s navrhovanou podobou zóny 30 v oblasti u Vinohradské nemocnice a vznést své připomínky. Sraz: 4. 4. v 18 hodin, Hollarovo nám. 2, Praha 3 (před vchodem do VOŠ a SUŠ V. Hollara).  Oblast je vymezena ulicemi: Vinohradská, Soběslavská (část), Votická (část), Šrobárova, U Vinohradského hřbitova. 

-událost FB: https://fb.me/e/3j4Ilw0dr

-přidat událost do vašeho google kalendáře

 

Anketa

Na komentovanou procházku bezprostředně naváže anketa (6. 4. – 16. 4.), ve které můžete vznést i jakékoli další dopravní podněty.

QR-vin

S vyplněním ankety vám případně pomohou v Infocentru Praha 3, Milešovská 1, pondělí—pátek 8—18 h, sobota 8—14 h (telefon s sebou).

 

Některé změny, které návrh přináší

1. Na rohu Vinohradské a severozápadního cípu Hollarova náměstí tvoří kontejnery na tříděný odpad prostorovou barieru na frekventované pěší trase. Návrh kontejnery posunuje.

h1 h2 h3   

           nyní                                                 návrh                                       detail návrhu

2. Ulice před tzv. Hollarkou (VOŠ a SUŠ V. Hollara) je nyní průjezdná. Návrh ji uzavírá, čímž dochází k přirozenému propojení školy s parkem. Na západní straně školy návrh zavádí nový přechod pro chodce.

s1 s2 s3

         nyní                                                 návrh                                       detail přechodu

 

Dokumenty:

Komunikační verze návrhu zóny 30 u Vinohradské nemocniceKomunikační verze návrhu zóny 30 u Vinohradské nemocnice

Technický návrh zóny 30 u Vinohradské nemocnice od TSKTechnický návrh zóny 30 u Vinohradské nemocnice od TSK

Zpráva z průzkumu Z30Zpráva z reprezentativního výzkumu mezi obyvateli Prahy 3 - Postoje k zónám 30

 

Sdílet:

Karel Světlík

04. 04. 2023

Login