Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Seznamte se s návrhem zóny 30 mezi Parukářkou a Vítkovem a vyjádřete se k němu v anketě 

Ve čtvrtek 16. 5. od 18:00 proběhne komentovaná procházka k návrhu zóny 30 mezi Parukářkou a Vítkovem. 17. 5. – 26. 5. 2024 poběží anketa, ve které se můžete k navrhované podobě detailně vyjádřit. 

Praha 3 jako jedna z prvních městských částí začala zahrnovat do participace občanů i některá dopravní opatření. V roce 2022 provedla agentura Median reprezentativní průzkum Postoje k zónám 30, z kterého vyplynulo, že většina občanů podporuje zóny 30 v rezidenčních oblastech (54 % podporovatelů zón 30, 22 % lhostejných a 24 % odpůrců zón 30). Rozšíření zón 30 do dalších rezidenčních lokalit podporuje 49 %, 23 % má neutrální názor, 28 % obyvatel rozšíření nepodporuje. Minulý rok v dubnu jsme se věnovali návrhu zóny 30 v oblasti u Vinohradské nemocnice. Ankety se zúčastnilo 389 respondentů. Výsledky ukázaly, že přes názorovou vyhrocenost většina respondentů zónu 30 a související opatření podpořila. Letos pokračujeme s návrhem zóny 30 mezi Parukářkou a Vítkovem.

Komentovaná procházka

Přijďte se seznámit s navrhovanou podobou zóny 30 mezi Parukářkou a Vítkovem a sdělit nám své připomínky a podněty. Sraz: 16. 5. v 18 hodin, na rohu ulic Biskupcova a Zelenky-Hajského. Oblast je zhruba vymezena ulicemi: Želivského, Jeseniova, Roháčova (nebude součástí), Hartigova (nebude součástí), Kališnická.

-událost FB: https://fb.me/e/4xxwgixEl

-přidat událost do vašeho google kalendáře

 

Anketa

Na komentovanou procházku bezprostředně naváže anketa (17. 5. – 26. 5.), ve které můžete vznést i jakékoli další dopravní podněty.

qrz30parvit

S vyplněním ankety vám případně pomohou v Infocentru Praha 3, Milešovská 1, pondělí—pátek 8—18 h, sobota 8—14 h (telefon s sebou).

 

školaz30

Ilustrační obrázek navrhovaného záměru uzavření prostoru před ZŠ a MŠ v Žerotínově ulici pro automobilovou dopravu.

Technická dokumentace - Z30 mezi Parukářkou a Vítkovem

Sdílet:

Karel Světlík

07. 05. 2024

Login