Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Jak to vidí Vendula Guhová, komunitní koordinátorka

Na Trojce má kořeny část mé rodiny, mám tu přátele, známé a teď i pracovní příležitost. Navíc se sem na určitou dobu stěhuji. Vnímám to jako šanci důkladněji poznat místa, kde třeba vyrůstala moje máma nebo můj muž.

Jako komunitní koordinátorka pro Prahu 3 se věnuji tomu, na co už mnohdy úředníkům nezbývá čas. Mapuji aktéry v oblasti kultury, sociálních služeb, sportu, podnikání, životního prostředí atd., zjišťuji jejich potřeby a snažím se zprostředkovat, co jim může nabídnout městská část, nebo je propojit mezi sebou. Společně s kolegou Karlem Světlíkem organizujeme oborová setkání představitelů místních spolků, organizací či firem se zástupci vedení Prahy 3. Na nich se mohou s předstihem dozvědět, co plánuje radnice, ale i další subjekty v oboru, a díky tomu navzájem koordinovat své aktivity.

Momentálně připravuji například rukověť pro organizátory kulturních a sousedských akcí ve veřejném prostoru, která jim usnadní výběr vhodné lokality a také připomene, na co všechno je při přípravě kulturně-komunitního programu nutné pamatovat. Věříme, že tahle užitečná příručka, již představíme ve druhé polovině června, výrazně sníží byrokratickou bariéru a bude motivovat i ty místní obyvatele, kteří se doteď k pořádání akcí neodhodlali.

V KC Vozovna chystáme pravidelné mezinárodní brunche, kde vytvoříme prostor pro setkání s místními cizinci a menšinami. Každý brunch bude mít podobu tematicky laděného programu, během nějž můžeme poznávat cizokrajná jídla, ale i sebe navzájem. Stejně tak se těším na oživení Prokopova náměstí sousedskou slavností, kterou s naší podporou uspořádají na konci května studenti zdejší ScioŠkoly. Vedle toho dáváme dohromady skupinu lidí, kteří by měli chuť založit komunitní zahradu v parku Kapslovna. Pokud se chcete zapojit, ozvěte se mi na adresu komunitni.koordinatorka@praha3.cz. Aktuality a informace o dalších zajímavých projektech najdete na našem webu planujtrojku.cz.

Sdílet:

Vendula Guhová, převzato z RN duben 22

07. 04. 2022

Login