Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Setkání na Jarově

Ve čtvrtek 24. 2. 2022 proběhlo setkání na veřejném prostranství na Jarově (vymezeno ulicemi Na Jarově a V Zahrádkách).

Přišlo cca 50 lidí. Zúčastnili se pedagogové i studenti krajinářské architektury z Fakulty architektury ČVUT, kteří se tématu budou letos na jaře v rámci školních prací věnovat. Nechyběli zástupci městské části Prahy 3, ať už radní či zástupci Odboru ochrany životního prostředí.

Počasí venkovnímu setkání přálo. Teplota byla příznivá a vítr velice mírný. Seznámili jsme přítomné s celkovou situací i výhledem. Lidé z lokality nám poskytli první vodítka ohledně žádoucího důrazu úpravu, funkčního členění, mobiliáře, krajinářského řešení atd. Sesbírali jsme také kontakty na lidi z lokality, abychom je přednostně informovali a žádná část plánování budoucího prostranství jim neunikla. Nechyběla vzpomínka na legendární dřevěný hrad, který kdysi prostranství vévodil a v nějaké podobě by se jistě mohl vrátit.

Všem, kdo si udělali čas, moc děkujeme.

 

Navazující anketa trvá do neděle 6. 3. 2022

online: https://1url.cz/oKPIy

papírově: v Infocentru a na hlavní vrátnici radnice

Sdílet:

Karel Světlík

02. 03. 2022

Login