Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Seifertovu ulici čeká proměna — zapojte se do plánování!

Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy zahajuje přípravu koncepční studie Seifertovy ulice. 

Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy zahajuje přípravu koncepční studie Seifertovy ulice. Studie navrhne revitalizovanou podobu Seifertovy v úseku od ulice Chlumova až po křižovatku U Bulhara. Součástí projektu jsou také úpravy přilehlých zelených ploch - parku Radost, náměstí Winstona Churchilla a dále okolí cyklostezky A25 od Seifertovy ulice k úpatí Vítkova.

Specifickým prvkem návrhu zde bude využití prvků hospodaření s dešťovou vodou - tedy opatření pro přirozené vsakování dešťové vody a regulace odtoku ničivých přívalových srážek. Veřejnost se může zapojit právě teď v úvodní fázi participace.

Od 21. do 30. 6. 2021 bude pro veřejnost otevřen informační kontejner v parku Radost, kde se může každý zastavit, prohlédnout si materiály, mapy a podklady, zeptat se odborníků a zástupců veřejné správy a sdělit své připomínky a podněty. Kontejner je otevřen každý všední den od 11:00 do 19:00 a můžete se na něm potkat i se zástupci radnice Prahy 3.

Ve stejném termínu zároveň probíhá sběr podnětů od veřejnosti formou online ankety, jejíž výsledky poslouží týmu architektů a vodohospodářů při zpracování návrhu studie. Na podzim pak proběhne další kolo projednání návrhu s veřejností.

Anketa je pro vás otevřena od 21.do 30. 6. 2021 na adrese https://seifertova.urad.online Koncepční studie Seifertovy ulice je na úplném počátku a je nyní otevřena pro Vaše podněty a nápady. Zapojte se do plánování — zajímá nás jak to vidíte vy!

Dále vás zveme na komentovanou procházku Proměny Seifertovy ulice, která proběhne v úterý 22. 6. 2021 od 18:00 zhruba do 19:00. Architekti z Institutu plánování a rozvoje vás provedou historií a současností lokality Seifertovy ulice a nejbližšího okolí. Tématem bude i hospodaření s dešťovou vodou v povodí dolního Žižkova v podání vodohospodářů. Sraz je přesně v šest na Sladkovského náměstí před kostelem

Všechny informace o chystaném záměru a plánovacích akcích najdete na webových stránkách Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy: https://www.iprpraha.cz/seifertova

Měníme Seifertovu společně.

Stáhněte si

Seifertova řešené území dotazník
12. 01. 2022
59 kB
Login