Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

PROMLUVTE DO BUDOUCÍ PODOBY OBLASTI OHRADA - PRAŽAČKA 

Praha 3 zahájila další spolupráci s Fakultou architektury ČVUT v Praze, která se zaměřuje na oblast Ohrada - Pražačka. Pro vypracování kvalitních návrhů je nezbytné znát každodenní zkušenost a názory lidí z oblasti a okolí. 

Veřejné prostranství od Ohrady k Pražačce je vymezeno ulicemi Koněvova, Pod Krejcárkem a ulicí Nad Ohradou a skládá se ze tří celků: A. park na Ohradě, B. vnitrobloky a C. park na Pražačce. Plochy mají nesourodý charakter i využití, a proto je každá oblast pojímána odděleně. MČ Praha 3 se spojila se studenty a pedagogy z Fa ČVUT - ateliér krajinářské architektury a společně se bude snažit vytvořit řešení, které může sloužit jako podklad pro další fáze projektu.

V parku na Ohradě je příprava revitalizace již v běhu – aktuálně je prověřován záměr pro umístění farmářských trhů. Prostory pěti „vnitrobloků“ jsou aktuálně v úvodní fázi příprav a mapování možných záměrů.  Stejně tomu je i u projektu parku na Pražačce (před školou). Probíhá především mapování možných záměrů a úvah nad jeho pojetím.

Vaše názory a každodenní zkušenosti pomohou nasměrovat proměnu prostranství tak, aby byla kvalitním a oblíbeným místem pro vás i vaše sousedy.

 

Anketa

⟶ https://www.munipolis.cz/app/anketa/ohrada-prazacka

⟶ do středy 23. 11. 2022

⟶ v papírové formě v KC Vozovna, Za Žižkovskou vozovnou 18/2687

⟶ Výsledky ankety a návrhy studentů krajinářské architektury ČVUT představíme v pondělí 12. 12. 2022 v 18 h v KC Vozovna (přidat událost do vašeho google kalendáře).

 

Děkujeme, že vám záleží na našem společném okolí.

 

Sdílet:

Karel Světlík

15. 11. 2022

Login