Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Nový venkovní stůl na ping pong za žižkovskou štrůdlárnou 

Zájem o stůl na stolní tenis potvrdili místní v anketě. Společně jsme našli i nejlepší umístění. 

Lidé se na radnici obraceli s přáními a dotazy ohledně poněkud zanedbaně působících ploch mezi Žerotínovou a Jeseniovou ulicí. Zatímco domy prošly vnější rekonstrukcí a „prokoukly“, tyto plochy zůstávaly stále stejné jako před tím. Týkalo se to i hřiště v Žerotínově ulici za štrůdlárnou. Přišel nám dokonce i návrh projektu skrze tzv. „kouzelné tlačítko“, který se týkal tohoto místa a navrhoval vytvoření hřiště (včetně stolu na ping pong) pro různorodé sportovní vyžití.

Projekt jsme bohužel přijmout nemohli, protože jakékoli rekonstrukci musí předcházet rekonstrukce podzemních garáží, které se pod hřištěm a okolním územím nacházejí. Projekční práce k opravě garáží by měly brzy pokračovat. Pokud vše půjde bez problémů, pak by se cca za 15 měsíců mělo začít s odkrýváním střechy garáží, kterou tvoří zčásti i staré asfaltové hřiště za domy Jeseniova 27, 29, 31. Předpokladem je vyčlenění potřebných finančních prostředků na stavební práce a nekomplikovaný průběh výběrového řízení na zhotovitele stavby. Do té doby bylo ovšem možné na ploše umístit alespoň onen stůl na stolní tenis.

Udělali jsme anketu pro lidi a organizace z bezprostředního okolí (17. - 26. 10. 2022). Zapojilo se jich 48. Pro instalaci stolu jich bylo 80 % (ti by ho také využívali), proti bylo 16 %, bez názoru 4%. Ti, kteří byli proti, si stěžovali na hluk, který hrající děti působí. Někteří vyjadřovali obavu, aby stůl nebyl poničen, protože za poslední 3 roky se údajně v oblasti zvýšil nepořádek.

Oslovené organizace se ovšem vyslovily proti umístění přímo na hřiště, protože, jak upozornily, se jedná o jediné místo pro větší děti, kde se mohou scházet a hrát kolektivní hry. Umístěním stolu tam, by se možnost využití hřiště zúžila. Ověřili jsme tedy návrh jednoho z respondentů umístit stůl na vyvýšenou plochu nad hřištěm, což se setkalo se souhlasem. Nový stůl je na místě, připraven na jaro.

 

Děkujeme všem, kdo se zapojili.

Sdílet:

Karel Světlík

15. 12. 2022

Login