Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

KOLOTOČ BUDE - VÝSLEDNÁ PODOBA ÚPRAVY HŘIŠTĚ VE VNITROBLOKU FLÓRA 

4. 10. 2023 se uskutečnilo setkání k obnově herních prvků přímo na hřišti. Většina podnětů byla do projektu zapracována.   

Zapracované podněty

  1. Požadavku na výměnu plánovaného trojhrazdí za kolotoč (obdobný stávajícímu) jsme nakonec mohli vyjít vstříc. Podařilo se najít prostředky nad rámec původního projektu a ověřili jsme, že tato změna neohrozí včasnou realizaci.
  2. Lidé vznesli požadavek na druhý koš či vyšší četnost vývozu. Preferovaný byl druhý koš, který bude na hřiště umístěn.
  3. Zazněl též požadavek na vyrovnání rygolu v trávníku, kde se kumuluje odpad a je to nebezpečné i z hlediska pohybu. Bude také vyřešeno během obnovy herních prvků.
  4. Požadavek na umístění informační cedule na nemocný strom před samotným kácením byl též přijat kladně.  
  5. Zamykání hřiště vidí MČ P3 jako neefektivní vynakládání prostředků vzhledem k nedostatečné výšce plotu. Místní vidí přínosnost i tak a jsou schopni to provádět ve vlastní režii dobrovolně. Dobrovolníci nám zanechali kontakty a po opravě branky se s nimi domluvíme na pravidlech zamykání a odemykání.
  6. Uživatelé hřiště také poukázali na to, že schody (uvnitř areálu) u zamčeného vchodu jsou nebezpečným prvkem pro malé děti. Objevoval se požadavek na vyrovnání či zamezení přístupu. Tato úprava bude řešena později samostatně, nebude součástí realizace obnovy herních prvků.

 

Flora-her               flora-her2

Původní návrh úpravy herních prvků.                                                                                Upravený návrh po zapracování podnětů. 

Nezapracované podněty

  1. Pojezd pro kočárky na schodech u vstupu bohužel nejde realizovat, protože stávající schody jsou příliš úzké a nejsou předmětem projektu obnovy herních prvků.
  2. Veřejná toaleta je dobrý nápad, který Praha 3 na jiných místech zkouší. Jde bohužel finančně výrazně nad objem prostředků vyčleněných na tento projekt.
  3. Úprava dolních příček skluzavky, aby o ně děti nezakopávaly (např. přidáním více příček) není možná kvůli certifikaci herního prvku.
  4. Umístění informační cedule o vstupu na hřiště a zákazu parkování před vstupem. Toto řešení jsme vyhodnotili jako neefektivní.

 

trojhrazda

Trojhrazdí, které ustoupilo kolotoči. 

 

 Úprava herních prvků by měla být realizována do konce roku 2023, přičemž hřiště bude z tohoto důvodu uzavřeno maximálně jeden měsíc.

 

 

Zpráva ze setkání na hřišti Zpráva ze setkání na hřišti

Související článek: Obnova hřiště ve vnitrobloku Flóra | Aktuality | Plánuj trojku (planujtrojku.cz)

 

 

MAPA INVESTIČNÍCH PROJEKTŮ P3

Sdílet:

Karel Světlík

17. 10. 2023

Login