Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Dům sociálních služeb Pod Lipami navrhnou Projektil Architekti 

Architektonickou soutěž na novostavbu Domu sociálních služeb Pod Lipami na Jarově vyhrál návrh z dílny Projektil Architekti . 

Ti nejlépe respektovali zadání, které požadovalo následování aktuálních trendů pobytové sociální péče či přiměřenost objektu vzhledem k okolní zástavbě. Navrhnutá novostavba by měla nahradit budovu Ošetřovatelského domova, který již nevyhovuje technicky ani kapacitně.

Městská část vypsala architektonickou soutěž na novostavbu Domu sociálních služeb vloni v létě. Odborná soutěžní porota nejdříve vybrala z 23 zaslaných žádostí 5 architektonických týmů, který zpracovaly konkrétní návrhy.

Ve vysoké konkurenci nakonec uspěl společný návrh autorů Adama Halíře, Ondřeje Hofmeistera a Petra Lešeka ze studia Projektil Architekti. Porota ocenila především kultivované architektonické a hmotové řešení novostavby vzhledem k okolní zástavbě i zachování velké zahrady.  Porota pozitivně hodnotila také dispozice pokojů a celkovou přehlednost a přístupnost společných prostor. Zejména funkčnost celého objektu, která respektuje specifický charakter provozu sociálního zařízení, je označována porotou za hlavní přínos návrhu.

Nový Dům sociálních služeb by měl nabídnout sociální a pobytovou péči cca 50 klientům. Dále by měl nabízet také možnost denního stacionáře a další služby vhodné pro lidi z okolí. V návrhu je rovněž víceúčelový sál a prostory pro kadeřnictví, kavárnu a lékařskou ordinaci.

Městská část nyní začne s vítězem jednat o smlouvě na projektové práce. Na realizaci, která se předpokládá v letech 2024 - 2026 chceme čerpat evropské a národní finanční zdroje.

Děkujeme všem soutěžícím za účast. Jejich návrhy si můžete prohlédnout v soutěžním katalogu a těšit se můžete na výstavu v Infocentru.

 

Zobrazení v mapě

Minulé články: květen 2021

 

Sdílet:

Andrea Midlochová; vizualizace: Projektil Architekti

18. 02. 2022

Login