Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Dětské hřiště Lupáčova: výsledky ankety a pozvánka na setkání 

Od 19. do 29. 4. probíhala anketa k dětskému hřišti Lupáčova. Zúčastnilo se jí 112 respondentů.

Velká skupina respondentů si přála zvětšení plochy hřiště (46%), další velká skupina (44%) si přála vznik pobytové plochy bez psů (pro děti i dospělé) v rámci revitalizace hřiště. Nejvíce respondentů by hřiště rozšiřovalo východním směrem, dále pak jižním. 50% respondentů preferovalo nové herní prvky pro menší děti (2 - 6 let). Pro větší děti (6-12let) to bylo 37%. Polovina respondentů by přivítala zastínění některé části hřiště.

Nejsilnější požadavky byly: na více laviček (pokud možno i uvnitř), houpačky a skluzavky pro malé děti, zpevněnější povrch (alespoň zčásti), vodní prvek. Zajímavá myšlenka byla hřiště zvětšit při respektování stávajícího terénu.

 

Prodiskutovat možné budoucí úpravy můžete osobně v úterý 10. 5. od 18h přímo na hřišti.

FB událost: https://fb.me/e/5nkL5agqT

Zkopírovat událost do vašeho google kalendáře

orto_lupacova

Park je vytížen mj. také žáky ZŠ Lupáčova a ZŠ Chelčického a dochází v něm ke značnému opotřebení dětského hřiště, u kterého je předpokládaná životnost 10 – 15 let, proto se zvažuje jeho revitalizace. V roce 2021 vznikla petice za zřízení rekreační a pobytové plochy se zákazem vstupu psů na zelené ploše bezprostředně sousedící s dětským hřištěm, která by prostor dětského hřiště rozšířila o další plochu vhodnou pro rekreaci a pobyt dětí i dospělých.

 

Stáhněte si

DH Lupacova vysledky ankety
05. 05. 2022
4 MB

Sdílet:

Karel Světlík

05. 05. 2022

Login