Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Pojmenujte nový park pod Vrchem sv. Kříže

Pražský magistrát svěřil Trojce část pozemku přiléhajícího k Vrchu sv. Kříže — Parukářce. Vzniknout tam má park, pro který můžete do 26. srpna navrhnout název.

Nevyužitá travnatá plocha mezi Sauerovou a Pitterovou ulicí se brzy promění na park s rekreační, relaxační a estetickou funkcí. Úpravy zároveň počítají s rozšířením biotopu zvláště chráněných (silně ohrožených) obojživelníků a plazů.„Každý kousek přírody a zeleně ve vnitřní Praze je velmi cenný. Praze 3 se získáním pozemku podařilo tyto plochy ještě rozšířit,“ říká předseda komise pro strategické plánování a participaci Michal Vronský.

Název místa, jehož historii najdete v rubrice Retrospektiva na straně 24, můžete v rámci probíhající participace sami navrhnout. Návrh musí být v rámci Prahy unikátní a měl by zohledňovat povahu místa, například blízkost rodiště nebo bydliště významné osobnosti (Netýká se žijících osob.). Pojmenování by nemělo podléhat dobovým trendům a nemělo by odkazovat ke spolkům či institucím působícím po roce 1945. Součástí návrhu musí být také jeho zdůvodnění.

Výběr názvu proběhne ve dvou etapách. V první fázi můžete do 26. srpna podat svůj návrh buď elektronicky přes web planujtrojku.cz/anketa, nebo osobně v infocentru, v radničních vrátnicích na Havlíčkově náměstí 9 a v Lipanské 9, kde bude k vyzvednutí i papírový formulář.

Hlasování obyvatel pomocí aplikace Mobilní rozhlas je v plánu na říjen letošního roku na adrese praha3.mobilnirozhlas.cz„Definitivní slovo bude mít magistrátní místopisná komise a rada hlavního města, kterým obyvateli navržený a vybraný název parku předložíme jako návrh Prahy 3,“ říká radní pro kulturu a strategické plánování Pavel Křeček. Schválení vítězného návrhu proběhne pravděpodobně příští rok.

Sdílet:

Eliška Stodolová

28. 06. 2021

Login