Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Parlament dětí a mládeže Prahy 3 povede nově student Justin Baker

Žáci a studenti z Prahy 3 si zvolili nového předsedu a místopředsedy a mají velké plány.

Před Velikonoci proběhly vůbec první volby do Parlamentu dětí a mládeže Prahy 3, který se stal platformou pro zapojení mladých ve věku 12-21 let do veřejného dění. Do čela parlamentu byl zvolen místní student Justin Baker, a společně s nově zvolenými místopředsedy Annou Melicharovou a Adamem Hrodějem teď parlament povedou. Před samotnými volbami se jednotliví kandidáti představili krátkým projevem, v nichž prezentovali důvody své kandidatury a také co mohou městskému parlamentu mládeže nabídnout.

sparl1                       sparl2

Parlament dětí a mládeže Prahy 3 má ambiciózní záměry. Mezi ty patří založení studentského klubu na Jarově, uspořádání workshopu sebeobrany na základních školách a veletrhu cizích jazyků. Důležitým plánem je také uspořádání setkání trojkových školních parlamentů a jejich vzájemná spolupráce. Parlament pro mladé představuje možnost ovlivňovat věci kolem sebe, stejně jako příležitost dozvědět se blíž, jak funguje městská část, nebo také příležitost získat nové zkušenosti v tom, co člověk musí udělat pro to, aby prosadil a zrealizoval  svůj nápad. Pokud byste měli chuť se do mladého parlamentu přidat, napište na parlament@ulita.cz. Na instagramu ho najdete pod @pdm_p3.

Sdílet:

Vendula Guhová

08. 04. 2024

Login