Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Měníme Slezskou společně

Městská část Praha 3 zahájila proces přípravy architektonické studie pro ulici Slezská.

Městská část Praha 3 zahájila proces přípravy architektonické studie pro ulici Slezská. Cílem první fáze je mj. sebírat co nejvíce tzv. „živých dat“ tj. podnětů, postřehů a námětů, založených na každodenní žité zkušenosti. Ty pak poslouží týmu architektů k přípravě návrhu, který bude připomínkován veřejností. Odkaz na anketu najdete zde: https://slezska.urad.online

V papírové formě je anketa k vyzvednutí a odevzdání na radnici Prahy 3 a v Informačním centru Prahy 3 (Milešovská 846/1 — po-pá 8—18, so 8—14).

Dotazník je možné také vyplnit telefonicky na čísle: 800 163 163 (po-pá 8-18, so 8-14).

Anketu můžete vyplňovat do 1. 11. 2020.

Rada MČ P3 schválila zakázku malého rozsahu na koncepční studii ulice Slezská koncem června. Slezská je významně zatížena automobilovou dopravou. Vzhledem k značnému množství parkujících vozidel zde bylo nutné v minulosti vymezit alespoň minimální odstup od přechodů pro chodce pomocí betonových city bloků. Některé přechody jsou bariérové a na některých nejsou vybudované prvky pro pohyb osob se sníženou schopností pohybu a orientace. V ulici se přitom nachází významná školská zařízení, a to jak základní škola, tak i mateřské školky. Dalším z problémů je i povrch této ulice, kde kombinace dlažby s intenzitou dopravy významně zvyšuje hlukovou zátěž celé lokality. Dalšími problémy jsou chybějící zeleň a absence vhodného mobiliáře.

Koncem srpna vybrala osmičlenná komise vítěznou nabídku. Zvítězilo architektonické studio Tři architekti Davida Mareše. Od září se tým pustil do práce na detailním mapovaní jednotlivých úseků. Zároveň jejich spolupracovník Lukáš Hanus začal připravovat participativní část. Původně plánovaná veřejná setkání musela být nahrazena online anketou.

V lednu příštího roku bychom měli vidět první návrh, který bude představen veřejnosti k připomínkám. Úplně hotová by měla být studie v únoru.

S realizací se počítá ve více fázích. První by mohla začít po získání územní rozhodnutí a stavebního povolení zhruba na jaře 2022.

Stáhněte si

Slezska Papir Telefon
12. 01. 2022
2 MB
Login