Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Kouzelné tlačítko aneb to nejzásadnější z prezentace strategie Praha 3 v roce 2030 

Setkání proběhlo 31. 3. 2022 od 18:00 v sále Zastupitelstva MČ Praha 3 na radnici.  

Komunikační verze - Praha 3 v roce 2030

Oficiální dokument strategického plánu má přes 300 stran. Pro veřejnost jsme ho zjednodušili a udělali z něj 40 stránkové noviny. Sušší pasáže jsou protkány zelenými rámečky se zajímavostmi. Dozvíte se například, že ačkoli se hustota zalidnění v blízké budoucnosti zvýší tak, že budeme první v Praze, tak oproti berlínské čtvrti Kreuzberg (která bývá někdy přirovnávána k Žižkovu) to bude stále málo, o pařížském Montmartru ani nemluvě.

Noviny si můžete vyzvednout na radnici. V plánu už je dotisk a distribuce do schránek s prázdninovým číslem Radničních novin.

SPK

Mapový portál

Součástí nové podoby webu je i mapový portál, na kterém si lze podle kategorií vyhledávat klíčové projekty a přečíst si informace na kartě ke každému z nich. Po jednoduchém přihlášení (fb profil, google účet) je možno ohodnotit projekt hvězdičkami či napsat komentář. Všechny realizované projekty pak naleznete v této tabulce.

Kouzelné tlačítko

„Kouzelné" tlačítko NAVRHNOUT PROJEKT - PRAHA 3 2030 umožňuje komukoli navrhnout projekt do strategického plánu. Po prověření realizovatelnosti projektu a doporučení příslušnou komisí či výborem může být zařazen do tzv. zásobníku projektů a posléze vybrán k realizaci. Najdete ho v sekci Zapojte se

tlačítko

Oficiální část večera byla zakončena výzvou k neformálnímu přípitku na zdárnou budoucnost Prahy 3, po němž následovala neformální debata účastníků.

Celý záznam oficiální části naleznete zde.

Moderovala:     Vendula Guhová (komunitní koordinátorka)

Prezentovali:    Karel Světlík (koordinátor participace)

                        Pavel Křeček (radní pro kulturu a strategické plánování)

                        Michal Vronský (předseda komise pro strategické plánování a participaci)

                        Martina Veverková (agentura Median)

                        Kamil Papež (M. C. Triton)

Youtube video

Sdílet:

Karel Světlík

02. 05. 2022

Login