Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přeskočit na hlavní obsah
  • Praha 3
  • Čistá trojka
  • Mobilní rozhlas
  • Antigraffity program
  • Trhy na Jiřáku
  • Pravidla podporovaného bydlení

Na Žižkově se plánovala městská dálnice

Venkovní výstava Jarovská třída – nová ulice Prahy 3 před KC Vozovna (Koněvova ulice) ukazuje historické plány sahající až do šedesátých let. 

Venkovní výstava Jarovská třída – nová ulice Prahy 3 před KC Vozovna (Koněvova ulice) ukazuje historické plány sahající až do šedesátých let. V té době vznikl plán na tzv. Žižkovskou radiálu, velkokapacitní městskou dálnici. V osmdesátých letech se kapacita plánované komunikace začala mírně zmenšovat a začalo se mluvit o tzv. Jarovské spojce. Stále se však jednalo o čtyřproudou komunikaci s mimoúrovňovými kříženími určenou pouze pro automobilovou dopravu. V plánech většinou protíná Malešický les. Tramvaje přibyly až koncem devadesátých let. Teprve před třemi lety se objevil návrh na běžnou městskou ulici nejen pro auta a tramvaje, ale též pro pěší a cyklisty.

Na výstavě se můžete seznámit se současným pracovním návrhem Jarovské třídy a jeho variantami. Výstava též návštěvníky vyzývá k aktivnímu zapojení do projektu, zve na připravovaný informační a participační kontejner IPR Praha (Institut plánování a rozvoje), který bude od příštího týdne přímo v oblasti budoucí nové ulice (nebo k účasti na elektronické anketě). Více info o připravovaném projektu: Jarovská třída (iprpraha.cz)

Výstava vznikla ve spolupráci Prahy 3, IPR Praha a KC Vozovna. Potrvá do konce června.

Login